Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gdy przypali się garnek

dodany przez: patryshia emaliowany należy nalać do niego wody z solą i pozostawić na kilkanaście godzin, następnie wodę zagotować a spalenizna odejdzie. więcej więcej

Sól

dodany przez: aleksa6 Sól nie zwilgotnieje, gdy do solniczki włożysz kilka ziaren ryżu. więcej więcej

Śmietana

dodany przez: Ania K. Śmietana nie zwarzy się... więcej więcej

Kożuch w mleku

dodany przez: anlolek Po wrzuceniu kostki lodu do gorącego mleka nie zrobi się kożuch! więcej więcej

Porady - warzywa do sałatek

dodany przez: patryshia 1. Ziemniaki przeznaczone na sałatkę powinny być mniej więcej tej samej wielkości i jednego gatunku. Myje się je szczoteczką pod bieżącą wodą, układa w garnku, zalewa wrzątkiem i gotuje w łupinach pod przykryciem, po czym odlewa. Gdy ostygną zdejmuje się z nich skórkę. 2. Ugotowaną do miękkości fasolę osącza się dopiero, gdy przestygnie w... więcej więcej

Lekkie i pulchne pączki

dodany przez: Marzena potrzebne piwo lub woda gazowana. więcej więcej

Mięso lekko zmrożone

dodany przez: aleksa6 Mięso lekko zmrożone kroi się o wiele łatwiej. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher