Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Brudne garnki

dodany przez: patryshia doskonałym środkiem do czyszczenia chromowanych i stalowych garnków jest wywar ze szpinaku, kwas znajdujący się w szpinaku nadaje metalowym powierzchniom lśniący połysk więcej więcej

Swieże masło

dodany przez: Marzena przełoż do pojemniczka więcej więcej

Cytrusy

dodany przez: paula26013 Odmładzanie zeschniętych włożyć całe na pół godziny do ciepłej wody. więcej więcej

Sposób na ścieranie chrzanu

dodany przez: Marzena żeby nie szczypały oczy więcej więcej

zagęszczanie zupy

dodany przez: aleksa6 Aby zagęścić zbyt żadką zupę,należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny lub puree ziemniaczanego w proszku,względnie zasmażkę z torebki. więcej więcej

Kruchy placek bez zakalca

dodany przez: trini6 ciasto na blasze posmarować ubitym białkiem, posypać mąką i dopiero wtedy ułożyc owoce. Sok nie wsiąknie w ciasto więcej więcej

Zamrażanie

dodany przez: paula26013 Zamrażaj szybko, ponieważ tylko wtedy produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych. Nie zamrażaj produktów po raz drugi. Torebki i pojemniki na mrożonki powinny być szczelne i wykonane tylko z materiałów do tego przeznaczonych. Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu: ryby, wędlina, gotowe potrawy i ciasta – 6 miesięcy sery,... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher