Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ryby

dodany przez: aleksa6 Mycie ryb przyspiesza ich psucie. więcej więcej

farsz pieczarkowy

dodany przez: cohenna farsz będzie jeszcze smaczniejszy więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Ryby smaży się tylko na świeżym, silnie rozgrzanym tłuszczu (smalec, olej sojowy lub słonecznikowy, oliwa). Przepalony tłuszcz należy bezwzględnie wylać, nigdy nie wykorzystywać go powtórnie! więcej więcej

Omlety

dodany przez: patryshia - Dzieli się na naturalne i biszkoptowe. Omlet robi się z jaj ubitych z niewielką ilością zimnej wody lub mleka. Masę tę smaży się na mocno rozgrzanym tłuszczu, nie mieszając jej na patelni. Gotowy omlet powinien być pulchny, od spodu lekko zarumieniony, a na wierzchu galaretowaty. Omlet biszkoptowy sporządza się z żółtek połączonych z pianą... więcej więcej

obieranie pomaranczek i cytrynek

dodany przez: karoolla1987 obieranie pomaranczek i cytrynek ze skorki więcej więcej

swiezość ryby

dodany przez: karoolla1987 ryba zachowa świeży smak jesli bedziesz ja rozrazac w mleku.wykorzytsaj je potem do sosu. więcej więcej

krewetki

dodany przez: cohenna należy je piec krótko więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher