Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - jak zamrażać mięso?

dodany przez: patryshia Zasadniczo mięso powinno się zamrażać bardzo szybko - do tego celu nie nadają się zwykłe zamrażarki lodówkowe. Nowoczesne zamrażarki zaopatrzone są w funkcję "turbo" i przy zamrażaniu należy ją wykorzystywać. Przy powolnym zamrażaniu pękają komórki z wodą, a woda ta przy odmrażaniu wycieka. Skutek: mięso po usmażeniu jest suche i... więcej więcej

Obierki z jabłka

dodany przez: aleksa6 Można je zasuszyć i włożyc do puszki, w której trzymamy herbatę. Nadadzą zaparzonemu napojowi jabłkowego aromatu. więcej więcej

Dodatki

dodany przez: Luzio Inne garnie dla coctailu. więcej więcej

Porady - potrawy z drobiu

dodany przez: patryshia - Świeżo ubity drób, jeśli chcemy zaraz go przyrządzić, należy po oskubaniu kilka razy zanurzyć w wodzie wrzącej i zimnej na przemian. Będzie kruchy i delikatny. - Do potraw pieczonych, gotowanych i duszonych - przygotowanych z całej tuszki, a następnie porcjowanych drobiu nie rozmraża się. - Aby sprawdzić, czy drób jest ugotowany, należy... więcej więcej

Przesolona zupa II

dodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy można włożyć kilka obranych i pokrojonych w plastry ziemniaków i po 10 minutach ziemniaki wyjąć. więcej więcej

plama z kakao

dodany przez: aleksa6 plama z kakao – najlepiej postępować z nią, jak z plamą czekoladową. Jednak stare plamy są nad wyraz uparte i trudne do usunięcia. Można wówczas próbować czterochloroetylenu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher