|
||||
paląca cebuladodany przez: karoolla1987 aby cebula nie palila tak w oczy podczas krojenia nalezy wlozyc ja na jakies 20 min do zimnej wody.wtedy podczas obierania nie beda ulatniac sie z niej soki więcej![]() Krewetkidodany przez: patryshia Witam Smakoszy Krewetek! Zasada #1: Krewetki "gotuje sie" bardzo krotko, najwyzej minute, potem staja sie twarde i niesmaczne. Zasada #2: Po obraniu z lupinki nalezy plytko wzdluz rozciac grzbiet. Ukaze sie czarna niteczka, ktora nalezy usunac !!! /oczywiscie jesli krewetki sa mrozone nalezy je wpierw rozmorzic/ Zasada #3:... więcej![]() Plamy - sprzątanie w kuchnidodany przez: patryshia - Zlewozmywaki ze stqli nierdzewnej trzeba często wycierać suchą ścierką, bo woda może zostawić na ich powierzchni trudne do usunięcia plamy. Gdy już powstaną, trzeba je potrakktować ciepłym roztworem octu. - Baterie nad zlewozmywakami po wyczyszczeniu specjalnym środkiem można przetrzeć sokium z cytryny, aby były lśniące. - Naczyń ze szkła... więcej![]() Przechowywanie świeżych potrawdodany przez: amif Wskazówki do przechowywania świeżych przypraw: więcej![]() Porady - sosydodany przez: patryshia Sosy wprawdzie nie są samodzielnym daniem, lecz jako dodatek do potraw należycie przyrządzone i odpowiednio dobrane są w stanie najskromniejszą nawet potrawę przekształcić w wyszukany przysmak. Oto kilka praktycznych rad na temat przyrządzania sosów: - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać o tym, by wszystkie składniki miały... więcej![]() przeciwko przypaleniu mlekadodany przez: karoolla1987 Mleko nie będzie się przypalało, gdy dno rondla posmarujesz cienką warstwą masła. Jeśli posmarujesz także brzegi rondla, uchronisz mleko przed wykipieniem. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|