Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kapusta

dodany przez: ewa1257 Gotowanie kapusty więcej więcej

Świeże masło

dodany przez: aleksa6 Masło może być długo świeże, także wtedy, gdy nie jest przechowywane w lodówce. Zagotuj wodę z solą, wystudź i zalej nią masło tak, aby było całkowicie przykryte. więcej więcej

Owoce cytrusowe

dodany przez: domciak Owoce cytrusowe więcej więcej

Puszyste i delikatne ciasteczka

dodany przez: trini6 Aby ciastka były smaczniejsze, puszyste i delikatne należy do ciasta dodać odrobinę octu winnego. Ciasto staje się tym samym bardziej elastyczne i łatwiej je wyrobić. więcej więcej

Dodaj cukru do zielonego groszku

dodany przez: aleksa6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Rodzynki

dodany przez: trini6 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher