Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Temperatury i czasy pieczenia ciast

dodany przez: patryshia CIASTO |TEMPERATURA| CZAS | | | PIECZENIA |PIECZENIA| | | [st.] | [min] | |KRUCHE | 180-200 | 20-30 | |PÓŁKRUCHE | 180-220 | 20-30 | |PIASKOWE | 160-200 | 30-45 | |FRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |PÓŁFRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |BISZKOPTOWE | 160-180 | 15-30 | |PIERNIK | 150-160 | 45-60 | |DROŻDŻOWE | 160-180 | 15-50 | Zamiana st.F... więcej więcej

Sałatka warzywna

dodany przez: Marzena Gotowane warzywa do sałatki należy kroić,kiedy zupełnie wystygną.Mieszanie cieplych z zimnymi powoduje ,że sałatka traci smak i szybciej się psuje. więcej więcej

Przygotowując pomidory..

dodany przez: aleksa6 Przygotowując pomidory, pamiętajmy zawsze o tym, aby dokładnie wykroić zielone miejsce po szypułce, ponieważ zawiera ono roślinną substancję trującą: solaninę. więcej więcej

Suróka z czerwonej kapusty

dodany przez: aleksa6 można ją podawać jako dodatek do wędzonej piersi kaczki lub pieczonej gęsie serwowanych na zimno. Dane to smakuje doskonale z kieliszkiem czerwonego wina. więcej więcej

pękajęce jaja

dodany przez: cohenna aby jajka nie pękały więcej więcej

jak zagęścić zupę

dodany przez: SylwiaLilianna jak zagęścić zupę więcej więcej

delikatne mięso

dodany przez: cohenna mięso smażone będzie dellikatniejsze więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher