Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jajka nie pękną

dodany przez: anka1984 Aby jajka nie pękały przy gotowaniu należy mocno osolić wodę do gotowania. więcej więcej

Dekoracja tortu czekoladowego

dodany przez: Marzena pomoze papierowa serwetka więcej więcej

Porady - przygotowanie sosów

dodany przez: patryshia - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Nie powinny być zbyt zimne /wyjęte przed chwilą z lodówki/. - Jeżeli majonez nie chce zgęstnieć w czasie ucierania, należy wlać odrobinę zimnej wody i dalej mieszać. - Majonez powinien być podany do spożycia w tym samym dniu, w którym był... więcej więcej

Robimy pisanki

dodany przez: Marzena soda oczyszczona więcej więcej

Swieze wedliny

dodany przez: Marzena liscie salaty lub kapusty więcej więcej

Temperatury i czasy pieczenia ciast

dodany przez: patryshia CIASTO |TEMPERATURA| CZAS | | | PIECZENIA |PIECZENIA| | | [st.] | [min] | |KRUCHE | 180-200 | 20-30 | |PÓŁKRUCHE | 180-220 | 20-30 | |PIASKOWE | 160-200 | 30-45 | |FRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |PÓŁFRANCUSKIE | 250 | 15-30 | |BISZKOPTOWE | 160-180 | 15-30 | |PIERNIK | 150-160 | 45-60 | |DROŻDŻOWE | 160-180 | 15-50 | Zamiana st.F... więcej więcej

Gotowanie ziemniakow

dodany przez: Marzena sposob gotowania więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher