Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Bigos

dodany przez: patryshia Bigos należy do tradycyjnych specjałów kuchni staropolskiej. Ma wiele wariantów, w każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej. Jest więc bigos myśliwski, litewski, hultajski i domowy. Najlepszy bigos powstaje z kapusty mieszanej. Jeżeli szykujemy bigos wyłącznie z kapusty słodkiej, dodajmy kwaśne jabłka. Na półtora kilograma kapusty bierzemy... więcej więcej

Zapachy w lodówce

dodany przez: ds W lodówce mieszają się różne zapachy... więcej więcej

Zielony ryż

dodany przez: Marzena sok ze szpinaku więcej więcej

Plamy

dodany przez: paula26013 alkohol -wodą utlenioną. atrament -namoczyć z gorącym mleku i sprać w wodzie z mydłem z dodatkiem spirytusu; -z mebli: sokiem z rabarbaru; -świeże plamy cytryną; -stare plamy namoczyć w kwaśnym mleku; -specjalne atramenty: kwasem octowym, mrówkowym, terpentyną, octem; -natłuścić oliwą i zmyć benzyną; -wcierać pokrzywę, a potem przemyć... więcej więcej

Cebula

dodany przez: posti O płakaniu a racvzej łzach podczas krojenia więcej więcej

bogps

dodany przez: cohenna aby go przechować więcej więcej

Brzoskwinia

dodany przez: Marzena pomarszczona skorka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher