|
||||
Wino białe wytrawnedodany przez: patryshia Biale wino podaje sie w kubelku z lodem wiec jak wskazuje na to fizyka powinno miec okolo 0-2C; czerwone w temperaturze piwnicy (15-17C); jesli jest chlodniejsze to podgrzac w cielplej wodzie (ja osobiscie lubie cieplejsze (pokojowa)) szklo: * pierwsza regula: cienkie i przezroczyste, zeby bylo widac kolor; * druga regula: ma wspomagac... więcej![]() Grillowaniedodany przez: trini6 W trakcie grillowania staramy się przewrócić mięso lub rybę tylko jeden raz, żeby zbierający się w środku sok i tłuszcz nie przemieszczał się zbyt często w środku mięsa. więcej![]() Sklejanie się makaronu lub ryżu podczas gotowaniadodany przez: patryshia dolać do osolonej wody trochę oleju, po ugotowaniu zawsze przelewać zimną wodą więcej![]() Wyschnięte rodzynkidodany przez: Ania K. Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie,........ więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|