Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

herbatniki i sucharki

dodany przez: aleksa6 Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące,należy przechowywać je w w szczelmie zamkniętej puszce,z dodatkiem kilku kryształków grubej soli kuchennej. więcej więcej

Ratunek dla przesolonej zupy

dodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej więcej

Masa makowa

dodany przez: anka1984 Aby przygotować dobrą masę makową, ugotuj 2 szklanki maku w wodzie lub mleku, osącz przepuść dwa razy przez maszynkę i dodaj 2-3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki miodu oraz oraz 2 łyżki masła i 15 dag rodzynek. więcej więcej

Czyszczenia czajnika 1

dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z czajnika kamień, gotujemy w niim wodę z octem winnym. więcej więcej

Przesolona zupa

dodany przez: patryshia dodać do niej białko jajka (lub dwóch), ścinające się białko wchłonie nadmiar soli, potem można przecedzić zupę; można również użyć dwóch surowych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki - zagotować więcej więcej

Swieży biały ser

dodany przez: Marzena pomoże sól i ściereczka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher