|
||||
herbatniki i sucharkidodany przez: aleksa6 Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące,należy przechowywać je w w szczelmie zamkniętej puszce,z dodatkiem kilku kryształków grubej soli kuchennej. więcej![]() Ratunek dla przesolonej zupydodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej![]() Masa makowadodany przez: anka1984 Aby przygotować dobrą masę makową, ugotuj 2 szklanki maku w wodzie lub mleku, osącz przepuść dwa razy przez maszynkę i dodaj 2-3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki miodu oraz oraz 2 łyżki masła i 15 dag rodzynek. więcej![]() Czyszczenia czajnika 1dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z czajnika kamień, gotujemy w niim wodę z octem winnym. więcej![]() Przesolona zupadodany przez: patryshia dodać do niej białko jajka (lub dwóch), ścinające się białko wchłonie nadmiar soli, potem można przecedzić zupę; można również użyć dwóch surowych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki - zagotować więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|