Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Biały kalafior

dodany przez: Marzena nie zżółknie więcej więcej

Za słona zupa

dodany przez: trini6 Gdy zupa jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. więcej więcej

brzydki zapach ryby

dodany przez: cohenna można go usunąć z patelni jeśli więcej więcej

Zamrażanie

dodany przez: patryshia Zamrażaj szybko, ponieważ tylko wtedy produkty zachowają najwięcej wartości odżywczych. Nie zamrażaj produktów po raz drugi. Torebki i pojemniki na mrożonki powinny być szczelne i wykonane tylko z materiałów do tego przeznaczonych. Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu: ryby, wędlina, gotowe potrawy i ciasta – 6 miesięcy sery,... więcej więcej

Zamrażanie

dodany przez: amif jak najlepiej zamrażać więcej więcej

Nadmiar ciasta francuskiego

dodany przez: patryshia Gdy po pieczeniu zostaną nam skrawki ciasta francuskiego, można posmarować je musztardą i zawinąć w nie parówki lub farsz mięsny, posmarować żółtkiem i upiec. więcej więcej

Gotowanie warzyw z karotenem

dodany przez: aleksa6 Warzywa zawierające karoten (np. marchew), gotuje się z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher