Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Cebula

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec czernienu cebuli podczas smażenia oprószamy ją wcześniej odrobiną mąki. więcej więcej

Eleganckie klopsiki

dodany przez: Marzena potrzebna będzie łyżka do lodów więcej więcej

Pasztet zastępczy

dodany przez: aleksa6 Pierś kurczaka można zastąpić soją, a otrzymamy równie pyszny pasztet dla wegetarian. więcej więcej

korzenie roślin

dodany przez: karoolla1987 korzenie roślin należy owinąć folia aluminiową lub umieścić w foliowej torebce; w ten sposób przeciwdziałamy ich wysuszeniu więcej więcej

Warto wiedzieć

dodany przez: patryshia POJEMNIKI TRACĄ PRZYKRY ZAPACH, GDY... - Nieprzyjemne zapachy ze szklanych pojemników można usunąć, gdy napełnimy naczynie wodą, wrzucimy do środka tabletkę węgla i odstawimy pojemnik z tą mieszanką na kilka dni. Potem wystarczy naczynie dokładnie opłukać. CEBULA DŁUŻEJ ŚWIEŻY, GDY... - Żeby cebula przez dłuższy czas była świeża i nie... więcej więcej

Bigos

dodany przez: aleksa6 Bigos im dłużej stoi, tym jest smaczniejszy. Dlatego warto go ugotować klika dni przed świętami więcej więcej

Puszyste ciasto na faworki

dodany przez: trini6 Aby ciasto na faworki było puszyste zamiast proszku do pieczenia - wybijaj ciasto wałkiem albo tłuczkiem do mięsa, następnie zawiń je w ściereczkę i na około pół godziny włóż do lodówki. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher