Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nieznośny kamień w czajniku ;/

dodany przez: domciak Możemy skorzystać z specjalnego odkamieniacza (np. Kamix), lub możemy użyć 3-4 łyżeczki kwasku cytrynowego, który wsypujemy do czajnika, wlewamy wodę i zagotowujemy. Odstawiamy na godzinę (im dłużej tym lepiej) i ponownie gotujemy wodę. Na godzinę możemy także odstawić czajnik wypełniony białym octem, którego nie gotujmy!! Po tej operacji... więcej więcej

Truskawki

dodany przez: trini6 Aby truskawki były dłużej świeże najpierw je płuczemy i starannie osuszamy a następnie usuwamy szypułki. więcej więcej

czas przechowywania

dodany przez: SylwiaLilianna czas przechowywania w zamrażarce więcej więcej

Klarowny rosół

dodany przez: karoolla1987 Schłodzone białko jajka ubij na sztywną pianę po czym dodaj ją do rosołu. Powoli doprowadź go do wrzenia i łyżką cedzakową zdejmij białko z resztkami włoszczyzny i mięsa. więcej więcej

rozbijanie mięsa

dodany przez: cohenna aby nie było dziury więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wino białe wytrawne więcej więcej

Nieprzyjemny zapach podczas gotowania brokułów

dodany przez: patryshia można go złagodzić wrzucając do wody kawałek chleba więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher