Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - mleko i jego przetwory

dodany przez: patryshia - Trwałość mleka przechowywanego w tem. 0-10 st. C wynosi 24 godziny. - Mleko należy chłodzić i przechowywać w naczyniu /nie aluminiowym/, w którym się gotowało. Należy je chronić przed światłem, które znacznie przyspiesza jełczenie tłuszczu i niszczy zawarte w nim witaminy. - Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko szybciej... więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Ciasto francuskie więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Półkruche więcej więcej

Imbir

dodany przez: aleksa6 Imbir doskonale chroni konfitury przed sfermentowaniem. więcej więcej

Jajka nie pękną

dodany przez: anka1984 Aby jajka nie pękały przy gotowaniu należy mocno osolić wodę do gotowania. więcej więcej

Porady - przygotowanie sosów

dodany przez: patryshia - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać, by wszystkie składniki miały jednakową temperaturę. Nie powinny być zbyt zimne /wyjęte przed chwilą z lodówki/. - Jeżeli majonez nie chce zgęstnieć w czasie ucierania, należy wlać odrobinę zimnej wody i dalej mieszać. - Majonez powinien być podany do spożycia w tym samym dniu, w którym był... więcej więcej

Swieze wedliny

dodany przez: Marzena liscie salaty lub kapusty więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher