Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Suszone grzyby

dodany przez: Marzena pomocny ocet więcej więcej

podkreślenie aromatu ryby

dodany przez: cohenna Aby wzmocnić wyborny smak ryb więcej więcej

Patelnia - jaka do czego

dodany przez: patryshia W tej kwestii panuje dość duża dowolność. Używamy po prostu takiej patelni, która jest dla nas najwygodniejsza. Ważne jednak, w jaki sposób patelni używamy. PATELNIE ALUMINIOWE Przed smażeniem rozgrzewmay samą patelnię. Następnie sprawdzamy temperaturę wypuszczając kroplę wody, która powinna na niej "tańczyć". Dopiero wtedy wrzucamy... więcej więcej

Porady - mleko i jego przetwory

dodany przez: patryshia - Trwałość mleka przechowywanego w tem. 0-10 st. C wynosi 24 godziny. - Mleko należy chłodzić i przechowywać w naczyniu /nie aluminiowym/, w którym się gotowało. Należy je chronić przed światłem, które znacznie przyspiesza jełczenie tłuszczu i niszczy zawarte w nim witaminy. - Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko szybciej... więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Ciasto francuskie więcej więcej

Imbir

dodany przez: aleksa6 Imbir doskonale chroni konfitury przed sfermentowaniem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher