Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gotowanie suszonych śliwek i grzybów

dodany przez: anlolek Suszone śliwki i grzyby gotujemy wrzucając je do małej ilości zimnej wody. W trakcie gotowanie dolewamy po troszku zimnej wody. Skraca to czas gotowania. więcej więcej

piękny kolor rosołu

dodany przez: cohenna aby rosół był złocisty więcej więcej

Świeże masło

dodany przez: aleksa6 Masło może być długo świeże, także wtedy, gdy nie jest przechowywane w lodówce. Zagotuj wodę z solą, wystudź i zalej nią masło tak, aby było całkowicie przykryte. więcej więcej

świeże truskawki

dodany przez: SylwiaLilianna świeże truskawki więcej więcej

Smaczniejsze warzywa

dodany przez: domciak warzywa więcej więcej

Rodzynki

dodany przez: trini6 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Czekolada uszlachetnia

dodany przez: patryshia podczas parzenia kawy w ekspresie z filtrem, należy do niej dodać trochę kakao, a nabierze pełniejszego, bardziej szlachetnego smaku więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher