|
||||
Przechowywanie tłuszczówdodany przez: patryshia - Aby masło nie jełczało, można je przetopić na małym ogniu, zbierając tworzącą się piankę tak długo, aż będzie przejrzyste jak oliwa. - Świeżą, dobrze osoloną słoninę można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed stopieniem trzeba sól zeskrobać. - Smalec bez skwarek można przechowywać w kamionkowym lub porcelitowym garnku w... więcej![]() Sarninadodany przez: patryshia Sarny akurat nigdy nie robilam, wiec podaje za "Polska kuchnia mysliwska" Hanny Szymanderskiej. Najlepszy z sarny jst comber a potem udziec. Z zeberek i lopatek robi sie pasztety, potrawki i gulasze. Starsze sarny musza dlugo kruszec w skorze, potem mieso marynuje sie w slabym occie lub winie z dodatkiem przypraw. Polecany tymianek,... więcej![]() gotowanie rybydodany przez: karoolla1987 Gdy chcesz ugotować rybę w całości, przed włożeniem do naczynia w kilku miejscach obwiąż ją ściśle sznurkiem. Czas gotowania kilogramowej ryby wynosi 15-20 minut. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|