Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gotowanie ryby

dodany przez: Ania K. Ryba, szczególnie mrożona, będzie miała delikatny smak...... więcej więcej

Surowe czy gotowane jajko?

dodany przez: patryshia zakręcić jajko i zaobserwować, jak się obraca: jeśli kręci się bardzo szybko - jajko gotowane, kręci się wolno - jajko surowe więcej więcej

Intensywnie pachnące sery.

dodany przez: aleksa6 Kostka cukru położona na tacce obok serów zapobiega rozsiewaniu się ich zapachów. Tacka musi być szczelnie przykryta kloszem. więcej więcej

Owoce

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec psuciu się owoców, kładziemy w ich pobliżu korek, który pochłania wilgoć i powstrzymuje dzięki temu procesy gnilne. więcej więcej

Strucla makowa

dodany przez: Marzena dodaj do maku trochę ciasta. więcej więcej

Mięso

dodany przez: aleksa6 Gotując mięso z kością zabezpieczymy je przed wyschnięciem na podeszwę wtykając w kość dwa lub trzy ziarna gruboziarnistej soli. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher