|
||||
Sztućce ze stalidodany przez: anlolek Sztućce ze stali nierdzewnej należy włożyć na 10 minut do wody, w której gotowały się ziemniaki, potem opłukać i wysuszyć. Będą jak nowe. więcej![]() Sposób na świeżą zieleninędodany przez: trini6 zioła i zielenina zachowają świeżość, jeśli będziemy przechowywać je w lodówce, zawinięte w zwilżony wodą papierowy ręcznik i włożone do plastikowej torebki lub zamkniętego pojemnika. Zwiędnięte należy zanurzyć na 2 godziny do zimnej wody więcej![]() Jajadodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|