Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pieczarki

dodany przez: kotto Aby pokrojone pieczarki nie ściemniały pokrop je sokiem z cytryny. więcej więcej

Suche mięso

dodany przez: SylwiaLilianna Pieczone mięso drobiowe nie wysycha więcej więcej

chrupiąca skórka

dodany przez: cohenna aby mięso drobiowe miało chrupiącą skórkę więcej więcej

farsz pieczarkowy

dodany przez: cohenna farsz będzie jeszcze smaczniejszy więcej więcej

Lody

dodany przez: patryshia Najlepsze lody powstaną, gdy dodamy do mleka śmietany. Tłuszcz zawarty w śmietanie zapobiegnie wytrącaniu się kryształków zamarzniętej wody. Takie lody będą puszyste i gładkie. Mleko nie może być kwaśne! Jeżeli używamy mleka sproszkowanego, 10 dag proszku rozprowadzamy w 100 ml przegotowanej wody. Jaja z cukrem ucieramy bardzo dokładnie. Masa... więcej więcej

Przywiędnięta zielenina

dodany przez: Ania K. Przywiędnięta zielenina więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Ryby smaży się tylko na świeżym, silnie rozgrzanym tłuszczu (smalec, olej sojowy lub słonecznikowy, oliwa). Przepalony tłuszcz należy bezwzględnie wylać, nigdy nie wykorzystywać go powtórnie! więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher